torstai 20. elokuuta 2015

Lontoossa, part 3

Lauantai 11.7.
Vähän oli krapulanpoikasta aamulla, mutta herättiin kuitenkin jo puolenpäivän aikoihin. Suihkun, energiajuoman ja aamupalan jälkeen lähdimme katselemaan Lontoon perusnähtävyyksiä, kuten Big Beniä, London Eyeta ja mitä kaikkea. Superihana sää, aivan täydellinen turistikierrokselle! Ainakin 27 astetta lämmintä, pieni tuulenvire (joskin kuvissa näyttää siltä, että vähän enempikin on tuullut) ja ihana kävellä pitkin paikkoja kameran kanssa.

Suuntasimme siis Stratfordin asemalle, jonka viereisestä kahvilasta hain itselleni edellisenäkin päivänä kahvia kuten tänäänkin, ja jatkoimme tubella keskustaan. Tubesta jäätiin Bankin asemalla, josta käppäilimme maanalaisia käytäviä pitkin Monumentin asemalle ja ulostauduimme siellä. Tällä asemalla ja sen lähistöllä oli kyllä hyvät opasteet, ja löydettiin heti oikea suunta, jotta pääsimme suoraan London Bridgelle.
London Bridgellä pysähdyimme (muutaman muun turistin tavoin) ottamaan kuvia Tower Bridgestä ja toisistamme.

Tässä kuvassa minä kuvaan Tower Bridgeä
Tässä kuva edellisessä kuvassa kuvaamastani Tower Bridgestä ja HMS Belfastista
Kuvassa monta Pulua

Päästiin sillan toiseen päähän, jossa ostin kojusta postikortteja, avaimenperän ja pari magneettia tuliaisiksi niin itselleni kuin muillekin. Pulu halusi seuraavaksi jatkaa matkaa London Dungeoniin, joten sitä lähdimme etsimään. Koska London Dungeon oli muuttanut edellisestä sijainnistaan uuteen paikkaan, päädyimme katsomaan London Bridge Experiencen mainoksia ja saimme alennuslipukkeen, jolla pääsimme 2 yhden hinnalla kyseiselle kierrokselle (koska Pululla oli samanväriset silmät ku sillä sisäänheittäjällä - "close enough!" sanoin minä kysyttäessä) ja ennen kierrosta Pulu mestattiin lavalla.

Tällä merirosvolla oli aika hyvät muuvit!
Ihmeen iloinen mestattava..
London Bridge Experience oli aivan loistava! Alussa oli pieni historiakierros, jonka aikana tosiaan asiansa osaavat näyttelijät eläytyivät ja kertoivat Lontoon historiasta (erityisesti siis London Bridgen historiasta) ja lopulta alkoi se meidän odottamamme kauhukierros. En nyt spoilaa mitään siltä varalta, että joku harvoista lukijoista haluaa siellä piipahtaa, mutta oli kyllä hintansa väärti ja kierros aiheutti monia sydämentykytyksiä, kauhunkiljahduksia sekä pieniä naurukohtauksia!

Tuolta päästyämme meitä hiukoi jälleen sen verran, että lähdimme metsästämään purtavaa. Päädyimme jonkinmoiseen italialaiseen mestaan, jossa tilasimme mehevät pasta-annokset ja Pululle viiniä. Tämän oikein hyvän päivällisen jälkeen jaksoimme jatkaa matkaa tubella London Bridgen asemalta Waterloolle. Sieltä kävelimme sitten katselemaan muita nähtävyyksiä, kuten London Eyeta ja Big Beniä. Ihmisiä oli liikkeellä aivan mahdottoman paljon, mutta eipä se juuri meitä haitannut. Jälkikäteen jäi harmittamaan ettei me menty London Eyella yläilmoihin, kun Pulu olisi saanut meidät erään tarjouksen avulla jonon ohikin, mutta ensi kerralla sitten.

Taustalla London Eye

Kuvassa kuvaan Big Beniä (eikä?!) ehkä justiinsa kymmenettä kertaa.
Oli hilkulla ettei tää kuva päätynyt e-postikorttiin..
Big Ben ja pala Palace of Westminsteriä

Kuvittele tähän väliin 15 muuta samanlaista kuvaa Big Benistä.


Näitä siellä oli joka paikassa!
Big Ben toisesta suunnasta! :D
Heineken Red Lionissa

Pulu olisi halunnut käydä katsomassa vielä Buckingham Palacen, mutta mun jalkaparat alkoivat jo protestoida, joten suunnistettiin sitten takaisin kotikulmille Stratfordiin. Pysähdyimme tietysti Golden Groveen ostoskasseinemme iltapalalle ja olusille, minkä jälkeen kotiuduimme kämpille. Törmäsimme siellä samassa talossa majoittuvaan tyyppiin, jonka kanssa sovimme menevämme seuraavana päivänä katsastamaan Natural History Museumin ja muuta sellaista.
Tää samainen tyyppi kyseli meitä alakertaan viinilasilliselle, mutta Pulu päätti mennä nukkumaan. Minä menin kuitenkin alakertaan oluselle ja rupattelemaan kyseisen herran kanssa melkein puolekstoista tunniksi ja pääsin lopulta itsekin nukkumaan joskus puoli kahden pintaan.

Todella kiva päivä kaikenkaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti