lauantai 19. joulukuuta 2015

Kaavoihin kangistunut

Kaikilla taitaa olla niitä sellaisia tapoja, joista on vaikea päästä irti. En puhu nyt paheista tai riippuvuuksista, vaan ihan yksinkertaisista asioista, niistä jotka on tottunut tekemään yhdellä tavalla, mutta jotka voisi tehdä toisinkin.

Olin ihan vaan kotisohvalla istumassa ja meinasin ottaa läppärin sohvapöydältä syliini, jotta saisin mukavamman asennon tässä hommia tehdessäni. Sen tehdäkseni minun olisi pitänyt siirtyä hiukan vakiopaikastani vasemmalle istumaan, jotta olisin saanut hiiren hiirimattoineen viereeni - koira kun oli tehnyt itselleen nukkumapaikan juuri siihen, mihin hiiri olisi muuten tullut.
Tuo hiukan vasemmalla oleva istumapaikka tuntui kuitenkin jotenkin väärältä enkä halunnut siirtyä, joten en vain ottanut läppäriä syliini. "Otan sen sitten, kun koira tuosta siirtyy."

Yllätyin tajutessani, että istun aina tässä tismalleen samassa kohdassa, kolmenistuttavan sohvan keskimmäisen istuintyynyn oikeassa reunassa. Miksi ihmeessä juuri tässä?
Onhan tuo televisio melkein vastapäätä, mutta sitä en ole edes avannut varmaan vuoteen. Sohvapöydällä normaalisti oleva läppäri on tästä katsottuna hiukan vasemmalla, vesipullo ja kahvimuki ovat suoraan oikean olkapään käden kohdalla edessä. Kai sitä vaan pinttyy niihin tapoihinsa, kangistuu kaavoihin?

Rutiinit ovat asia erikseen. Minun aamurutiinini alkaa sängystä nousemisella, läppärin käynnistämisellä (mikäli se on yöllä itsekseen tiltannut, muuten se on aina päällä) ja jatkuu kahvinkeitolla. Kahvista olen riippuvainen ja sitä on saatava vartin sisään heräämisestä tai edessä on koko päivän kestävä päänsärky, josta ei pääse eroon sitten millään.
Kahvin valuessa käyn vessassa ja joskus tupakalla. Välillä jätän tupakan väliin ja istahdan sohvalle läppärin eteen odottamaan sen käynnistymistä tai katsomaan milloin mitäkin juttuja, kunnes kipaisen hakemassa kahvia tuohon oikean käden ulottuville.
Tuota järjestystä voisin hyvin muuttaa eikä se tuntuisi väärältä. Miksen siis voisi istua hiukan eri kohdassa? Onko minusta tulossa oman elämäni Sheldon Cooper, jolle ei kelpaa muu kuin se juuri oikea paikka? Mitä muita päähänpinttyneitä tapoja minulla on, joita en vain ole huomannut? Millaisia ihmeellisiä tottumuksia muilla ihmisillä mahtaa olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti