keskiviikko 19. elokuuta 2015

Lontoossa, part 2

Ehehe, "kirjotan joka päivä tänne yhden osan siitä Lontoon reissusta", joo. Edellisen osan kirjoittamisesta on jo kuukausi aikaa ja hoksasin justiinsa, että alkaa pikkuhiljaa kaikista tarkimmat muistikuvat hävitä, joten oli jo aika kirjoittaa toinen osa ja siirtää kuvat muistikortilta koneelle asti, jossa ne on huomattavasti helpompi käsitellä! :D

Perjantai 10.7.
Perjantaiaamu alkoi vähän väsyneissä merkeissä, mutta suihkun jälkeen alettiin molemmat olla hiukan virkeämpiä. Edellisiltana oltiin käyty siinä lähikiskalla, josta Pulu osti itselleen aamuksi energiajuomaa (ei se ihminen käynnisty ilman!) ja tupakoitiin hienolla "terassilla"/"patiolla". Semmonen lasitettu huone siis, josta pääsee takapihallekin.

Näissä fiiliksissä ekana aamuna!
Pienen sumplimisen jälkeen päätettiin lähteä etsimään sitä lähintä kauppaa, josta meidän emäntä oli edellisiltana meille jutellut. Morrison's oli siis kyseessä ja käveltiin vähän kiertoreittiä sinne, kun mä lähdin väärään suuntaan. Eipä siinä, selvitettiin ainakin että se joka-aamuinen lasten huutaminen tulee sieltä läheisestä koulusta ja löydettiin ku löydettiinkin kauppaan asti. Sieltä tarttuikin mukaan leipää, leivänpäälliset, appelsiinimehua, adapteri kameran laturille (aamen!), shampoo ja hoitoaine, kosteusvoiteet, meikinpuhdistuspyyhkeet, olutta (iltapalaksi tietysti), energiajuomaa Pululle ja vaikka mitä muuta. Ostokset teki joku 20 puntaa per naama, ellen ihan väärin muista, ja hyvillä mielin lähdettiin (lyhyempää reittiä tällä kertaa) raahaamaan ostoksia kämpille.

Aamupalaksi vedimme siis sämpylää ja kuka mitäkin juomaa (appelsiinimehu olikin tiivistettä, minkä huomasin vasta kun olin ihmetellyt "harvinaisen pahanmakusta juotavaa"..), minkä jälkeen lähdettiin sitten suunnistamaan Stratfordin asemalle. Sieltä ostettiin Visitor Oyster Cardit ja ladattiin niihin vähän rahaa, jotta päästiin vihdoin matkaan.
Yllättävän simppeliä se oli matkustaa tubella, kun olin tehnyt niin paljon taustatutkimusta kaikenmaailman kohdalle sattuvista asioista! Centralilla (punaisella linjalla) suunnistettiin sitten keskustaan ja tietysti matkustettiin suoraan Oxford Streetille (Oxford Circus). Pulu tahtoi shoppailla ja sitähän me siellä sitten pari tuntia tehtiinkin!

Käytiin kaikki Ted Bakerit (OIH mitä kaikkea kivaa siellä oli! Pulu sovitti paria aivan ihanaa vaatetta, mutta mitään ei tarttunut kuitenkaan mukaan), Guessit ja vaikka mitä liikkeitä läpi. Pulu shoppaili hiukan Desigualissa (ja lähdettiin vauhdilla ulos, kun kassahenkilö antoi jo alennetusta tuotteesta alennuksen..) ja meikäläinen jumitti Juicy Couturessa, kun yli-innokas myyjä raahasi mulle kukkashortseista viis eri kokoa sovituskoppiin kun en ollut koostani varma (arvelin kyllä ääneen että eiköhän se 29 oo.. myyjä meinas että ei - ja 29 se oli).
Käytiin myös jossain 4-5-6-kerroksisessa lelukaupassa, kun halusin ehdottomasti tsekata Harry Potter -krääsät, mutta päätin kuitenkin säästää rahani King's Crossin asemalle (ts. sinne, missä se HP-kauppa oikeasti sijaitsee - ei siis suinkaan King's Crossilla).
Ja tsekattiin myös H&M, kun halusin katsoa jos sieltä nopeasti löytyisi joku kiva paita illaksi (ei löytynyt).

Jee puhelinkoppi jossain sivukadulla shoppailun jälkeen! 
Tässä kohtaa alkoi jo hiukan hiukoa, joten päätettiin alkaa metsästää jotain kivaa ruokapaikkaa. Olin muistelevinani, että tässä isoimmilla kaduilla on varmaan aika kallista, joten päätettiin huristella tubella jonnekin pysäkin-parin päähän tsekkaamaan sen paikan ruokamestat. Päädyttiin sitten Baker Streetille, jossa ravattiin edestakas puolen tuntia (nälkä alkoi muistuttaa jälleen olemassaolostaan, jano vielä enemmän!) ja päädyttiin lopulta johonkin kämäiseen ranskispuljuun. Nugetit oli ok, nälkä hiukan helpotti, mutta kyllä sitä varmasti jotain parempaakin olisi löytynyt, jos ei olis niin kauhee kiire ollut saada sapuskaa naamariin.

Vähän pettyneenä (ei siellä saanut edes olutta) lähdettiin metsästämään jotain kivaa pubia ja huomasin, että vessakin voisi olla kiva näin pitkän aamupäivän jälkeen, joten vauhtia tuli tuplasti lisää. Hypättiin random-asemalta tubeen ja päädyimme Liverpool Streetille, jossa pääsin vessaan, ja jatkoimme juomapaikan metsästystä. Kaikki paikat oli tietysti tupaten täynnä, kun kellokin oli jo kuuden-seittemän pintaan ja kierrettiin sitten Liverpool Streetin ympäristössä ympyrää päätyen takaisin samalle asemalle. 
Shoppailtiin Lushissa (OIH mitä kaikkea kivaa, innokas myyjä ja kaikkea), ostettiin mulle Moleskine kirja-/krääsäkaupasta (<3!) ja jatkettiin taas matkaa. Päätettiin luovuttaa ja hypätä taas Centralille, jolla matkustettiin takaisin Stratfordiin, piipahdettiin Puntakaupassa (halvat sätkäpaperit, halpaa naposteltavaa, halpaa särkylääkettä, halpaa kynsilakkaa), käppäiltiin kämpille, virkistäydyttiin ja lähdettiin jälleen siihen kantapaikaksi jo muodostuvaan Golden Groveen. Kyllä muuten virkisti muutama Budweiser ja Peroni!

Ja koska päivä ei vielä ollut riittävän pitkä, Golden Grove oli tupaten täynnä ja kun tyhjä pöytä löytyi, siihen tuppautui meidän seuraksi kaksi venäläistä ukkoa, joista toinen oli ihan uskomattoman humalassa. Onneksi tää kaksikko poistui siitä ehkä kolmen vartin jälkeen ja saatiin rauhassa jatkaa omissa oloissamme.

Stella...
... Artois!
Pulu kävi jossain vaiheessa iltaa tupakilla ja oli jutellut portsarin kanssa, joka kertoi pubin sulkeutuvan pian, mutta neuvoi meidät sitten jonnekin bussipysäkille, josta päästään Shoreditchin suuntaan jatkamaan, jos vielä jaksetaan.
Päätettiin jaksaa, joten seuraavien olusten jälkeen suunnistimme jokusen korttelin päähän pysäkille. Odottelimme bussia ensin 20 minuuttia, todettiin ettei se taida olla tulossa ja hoksattiin että vieressä olisi aika houkuttelevan näköinen pikkupubi. Tsekattiin tietysti mihin aikaan seuraavan bussin pitäisi olla tulossa ja hankkiuduttiin nopeasti kaljatuoppien ääreen (Stella!) loosiin. Aika vauhdilla ne siinä kiskottiin ennen kuin jatkettiin matkaa bussilla (jolla taas kesti hiukan pidempään kuin olisi pitänyt..) Shoreditchiin.

Jäätiin N8-bussista Shoreditch High Streetillä ja lähdettiin jälleen kerran metsästämään vessaa.. mutta kaikki lähellä olevat pubit olivat sulkeutumassa! Siinä sitten kolmisen varttia juostiin eestaas ympäriinsä ja hukattiin suuntavaisto ihan kokonaan. Löydettiin me sitten joku paikka, minkä jälkeen lähdimme janoisina metsästämään kuppilaa. Ei mennyt reissu ihan putkeen, vaan jouduttiin jälleen kipittämään pitkin Shoreditchia ja mitälie löytääksemme janoisille raukkaparoille kurkunkostuketta. Lopulta joku tyyppi tuli kaupittelemaan meille yökerhon rannekkeita (eikä edes jouduttu maksamaan!), ja lähdimme suunnistamaan sinne. Perille löydettiin Club Aquariumiin, mutta aijai kun oli kallista kaljaa!

Muutamat me siinä otettiin ja kun matkaseura nukahti yökerhon pöytään meikäläisen piipahtaessa tupakilla, päätettiin jatkaa matkaa taas kämpille. Vaan arvatkaas mitä.. eihän me tiedetty missä me ollaan ja missä on bussipysäkki! Ravattiin väsyneinä, ärtyneinä ja jälleen vessahätäisinä edestakas isoja katuja ja lopulta kysyttiin jonkun kuppilan portsarilta suuntaa. Löydettiin pysäkki, mutta bussia odotellessa päätimme kipaista vessaan ja hampparille lähimpään mestaan.
Hyvin meni tästä etiäpäin - päästiin vessaan, saatiin sapuskaa ja päästiin myös bussiin, joka tuli sopivasti pysäkille samaan aikaan meidän kanssa. Vaan tietysti ne hampparit olivat vähän kärventyneitä.. hyvällä ruokahalulla me ne silti popsittiin ja Stratfordin aseman edestä lähdettiin kävelemään kämpille. Päästiin me varmaan korttelin verran etenemään kun joku juoksi meidän eteen ja pysäytti meidät. Siinä se sai hetken höpistä ennen ku tajuttiin, että se juoksi varta vasten meidän perään, kun oltiin niin nättejä plaaplaa.
Juteltiin siinä tovi ja se lähti sitten saattamaan meitä kämpille. Matkalla ja talon edessä juttua riitti ja sovittiin, että se lähtee seuraavana päivänä näyttämään meille vähän nähtävyyksiä. Vaihdettiin siis numeroita, ja jätkä lähti jatkamaan matkaa omaan kotiinsa.
Päästiin huoneeseen lopulta kuuden aikaan aamulla ja sinne päästyämme kaaduimme Pulun kanssa suoraan sänkyihimme nukahtaen varmaan silmänräpäyksessä.

Note to self: osta ensi kerralla prepaid-liittymä, jolla voit eksyessäsi surffata google mapsissa - helpottaa huomattavasti!

Ja voi apua, saatoinpa löytää itseni Club Aquariumin kuvagalleriasta kyseiseltä illalta.. onneksi taka-alalta, ja vain hiukset näkyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti