maanantai 20. huhtikuuta 2015

Heinäkuussa Lontooseen!

Voitte varmaan kuvitella mun reaktion, kun kesken työpäivän tunnen puhelimen värisevän taskussa ja huomaan kaverin laittaneen viestiä, että "varaisinko meille nyt ne lentoliput?". Kyllä kiitos! Niinpä olemme heinäkuussa matkalla Lontooseen. Lähtöön on nyt 80 päivää, enkä malttaisi millään odottaa!

Lennot saatiin halvalla Ryanairilta, eli Tampereelta lähtee lento. Lennot kustantaa sellaiset 161 euroa per nassu ja paluumatkalle otettiin lisälaukku puoliksi siltä varalta, että tulee vähän jotain shoppailtua. Tein henkisen muistilapun, että muistan mitata mun laukut ajoissa ja hommata lainalaukut jostain (ja uusia passin!!), jos noi mun laukut on liian isoja. Suorat lennot tietää sitä, että matkustusaika on vaan kolmisen tuntia, ei paha!
Lento laskeutuu iltapäivästä Stanstediin, josta sitten napataan juna Lontoon keskustaan. Liput maksaa paikanpäältä ostettuna 19 puntaa ja 30 päivää etukäteen ostettuna 8 puntaa per naama, eli tässäkin varmaan säästetään ja hommataan netistä hyvissä ajoin. 
Visitor Oyster cardit tilataan varmaan netistä, kun sieltä ne saa kotiovelle Suomeen asti valitsemallaan summalla ladattuna ja sitten ne on valmiina Lontoossa matkustamista varten, eikä tarvitse matkalaukkujen kanssa sompailla siellä metsästämässä niiden myyntipaikkoja. 

Majoitusta ei vielä ole hommattu, mutta Airbnb:stä meinattiin katsella. Pitää vertailla niiden huoneiden sijaintia kartalla ja zoneihin ja laskeskella vähän, että säästääkö siinä muutaman punnan halvemmassa majoituksessa sitten kuitenkaan, jos joutuu matkustamaan kauemmalta zonelta keskustaan.. 

Mä olen ehtinyt jo tehdä kauhean listan sellaisista pakollisista nähtävyyksistä. Listaan lukeutuu toki niin Big Benit kuin London Eyetkin, ja vieläkin tekis mieli googlata kivoja juttuja listalle. Ainakin Sky Garden on koettava, ruokatori, shoppailupaikat.. jos tätä kukaan ikinä lukee, niin kivoja ja superedullisia ruokapaikkoja saa ehdottomasti suositella kommentteihin!

(Source: Flickr / dave_n1)
(Photograph by mmckillen)
(Photograph by mmckillen)

Tää reissu on aika puhtaasti budjettimatkailua mun osalta, koska en tässä ajassa ehdi ihan hirveitä rahasummia säästämään kuitenkaan. Siispä tiedossa on paljon ilmaisia nähtävyyksiä ja niiden kuvailuja rahojen mennessä pääosin ruokaan ja juomaan. Pienenpieni piknik puistossa ei kuulosta onneksi ollenkaan hassummalta, jos nyt osuisi sopivat säät kohdalle.

Oon myös kirjoittanut ylös jo pakkauslistankin.. ai miten niin innostunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti